Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vechtpartij station Halle: één minderjarige naar jeugdinstelling

Vechtpartij station Halle: één minderjarige naar jeugdinstelling

Drie minderjarigen hebben zich vandaag moeten verantwoorden bij de jeugdrechter voor hun aandeel in de vechtpartij aan het station van Halle. Daarbij raakte één tiener gewond. Eén minderjarige is geplaatst in een jeugdinstelling.

Op 27 september werd de stationsbuurt opgeschrikt door een zware vechtpartij. Enkele dagen nadien verschenen er ook beelden van het gevecht op sociale media. Daarop was te zien hoe één van de jongeren een wapen bovenhaalde en een schot loste.

"Onmiddellijk na de feiten is de lokale recherche van de politiezone Zennevallei een onderzoek om de identiteiten van de verdachten te achterhalen. Gisteren werden vier personen opgepakt, onder wie ook de man die het schot loste. Na onderzoek blijkt het om een alarmpistool te gaan. Drie van hen worden voorgeleid bij de jeugdrechter, de vierde persoon werd vrijgelaten na verhoor," zegt Anneleen Adang van de politiezone Zennevallei.

Het parket Halle-Vilvoorde meldt dat één minderjarige is geplaatst in een jeugdinstelling. De andere twee - waaronder de persoon die schot loste - werden vrijgelaten onder voorwaarden. Na de vechtpartij heeft de politiezone Zennevallei de bestaande patrouilles rond de stationsbuurt nog extra opgevoerd. Sindsdien zijn er geen nieuwe incidenten meer vastgesteld.