Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verbod op water pompen uit de Mark en de Laan

Verbod op water pompen uit de Mark en de Laan

Vanaf morgen, 6 mei, mag je geen water meer pompen uit het riviertje De Laan in Overijse en uit de rivier de Mark in Bever, Herne, Pepingen, Gooik en Galmaarden. Dat besliste provinciegouverneur Jan Spooren.

De beslissing komt er na een bijeenkomst van het provinciale droogteoverleg, waar de gevolgen van de aanhoudende droogte voor de rivieren en het grondwater in onze regio besproken werden en de waterpeilen van de rivieren geanalyseerd werden. “Na de uiterst droge maand maart, viel er ook in de afgelopen twee weken nauwelijks neerslag”, zegt provinciegouverneur Jan Spooren. “De leden van het provinciale droogteoverleg

hebben de waterpeilen in onze waterlopen grondig geanalyseerd, en op basis van een vastgelegd afwegingskader beslist om heel gericht een paar onttrekkingsverboden in te stellen op twee plaatsen in onze provincie, namelijk de Mark en de Laan”, aldus de gouverneur. De provinciegouverneur roept ook iedereen op om extra voorzichtig te zijn met het oog op mogelijk brandgevaar in de natuur.