Verdachten brandstichting villa Santa Maria vrij onder voorwaarden

din 8 sep 2020

De twee twintigers die er van verdacht worden brand te hebben gesticht in Villa Santa Maria in Liedekerke zijn vrijgelaten onder voorwaarden. Dat is vernomen bij het parket van Halle-Vilvoorde.

Op zaterdag 1 augustus raakten het dak en de achterbouw van de leegstaande villa vernield nadat er brand was uitgebroken. Niemand raakte gewond, maar de schade aan het gebouw was groot. Het parket stelde een branddeskundige aan, die verschillende brandhaarden ontdekte. De politie kon snel drie verdachten oppakken, van wie er twee werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Het gaat om twee 20-jarigen uit Roosdaal en Denderleeuw. Beiden werden na verhoor door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst op verdenking van opzettelijke brandstichting van andermans goederen, zonder vermoedens van menselijke aanwezigheid. De raadkamer bevestigde enkele dagen later de aanhouding van de twee verdachten, al kreeg een van hen toen een enkelband.

Eind vorige week boog de raadkamer zich opnieuw over de verdere aanhouding, maar die oordeelde dat dat niet langer nodig was. “Beide verdachten werden vrijgelaten onder voorwaarden”, zegt Gilles Blondeau van het parket van Halle-Vilvoorde.