Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verdachten moord uitbater The Pond voor assisen

Verdachten moord uitbater The Pond voor assisen

Het koppel dat verdacht wordt van de moord op Stephane Geens, de uitbater van The Pond in Itterbeek, moet voor het hof van assisen verschijnen. Dat is opvallend, want het parket Halle-Vilvoorde wou het koppel doorverwijzen naar de correctionele rechtbank. Het assisenproces zal waarschijnlijk pas in 2019 starten.

In april vroeg het parket Halle-Vilvoorde het koppel door te verwijzen naar de correctionele rechtbank op verdenking van moord, maar met strafvermindering. Het parket sprak namelijk over een uitgelokte moord door inbraak bij dag. Volgens de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling gaat het echter puur om moord, waardoor de twee door een volksjury berecht zullen worden.

Slachtoffer Stephane Geens, de eigenaar van The Pond in Itterbeek, ging eind september 2015 verhaal halen bij het koppel, omdat hij hen ervan verdacht zaken te ontvreemden uit zijn zaak. Het duo woonde in een appartement boven The Pond en had bovendien schulden bij Geens. Die betaalden ze af voor door de visvijver te onderhouden.

Toen het koppel Geens niet binnen liet, probeerde hij via een raam binnen te dringen, waarop hij werd doodgeschoten. Door wie, is tot op vandaag onduidelijk. Het assisenproces begint waarschijnlijk pas volgend jaar.