Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verdwaal eens in een maïsdoolfhof

Verdwaal eens in een maïsdoolfhof

Niet zomaar dwalen door een maïsveld, maar verdwalen in een maïsdoolfhof, het kan vanaf vandaag in Vlezenbeek. Naar aanleiding van de honderdtwintigste verjaardag van de Landelijke Gilde én de Dag van de Landbouw bouwde de organisatie er een uniek maïsdoolhof van ongeveer vier hectare.

De Landelijke Gilde van Vlezenbeek bestaat dit jaar 120 jaar. Na een geslaagd feestweekend in juni, volgt dit weekend de kers op de taart. Vanaf vandaag tot en met zondag kan je op de boerderij van landbouwer Bart Keymolen dwalen door een maïsdoolfhof van zo’n vier hectare groot. De Landelijke Gilde verwerkte haar naam en het verjaardagsgetal 120 in het doolhof. Wie de uitdaging aangaat en het doolhof juist doorkruist, wordt naar een centrale plek geleid waar je iets kan drinken. Het doofhof is vanaf vandaag te bezoeken voor 3 euro.

Ook zondag kan je nog in het maïsdoolhof terecht. Dan is er de Dag van de Landbouw en stelt landbouwer Keymolen zijn boerderij open. Hij kweekt vooral aardappelen, maar dus ook maïs en suikerbieten en granen.