Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vergunning Lidl-project Liedekerke vernietigd

Vergunning Lidl-project Liedekerke vernietigd

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de omgevingsvergunning voor een Lidl-supermarkt en 32 appartementen vernietigd. Het project vlak bij het station van Liedekerke stuitte op protest van onder meer Natuurpunt Affligem-Liedekerke en het Departement Omgeving.

Een projectontwikkelaar wil 32 appartementen en een Lidl-supermarkt bouwen aan de Affligemsestraat in Liedekerke. De gemeente verleende vorig jaar een voorwaardelijke omgevingsvergunning. Dat was tegen de zin van onder meer Natuurpunt Affligem-Liedekerke. “Voor het project moet waardevolle natuur sneuvelen. Bovendien wordt er gebouwd in overstromingsgevoelig gebied en de supermarkt en appartementen brengen extra verkeer met zich mee”, haalde de organisatie enkele bedenkingen aan. Natuurpunt Affligem-Liedekerke tekende, net als het Departement Omgeving, beroep aan.

Dat beroep werd ondanks een negatief advies van de Provinciale Omgevingsvergunningscommissie verworpen door de provincie vanwege twee procedurefouten. De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de vergunning wel vernietigd. Daardoor moet de provincie zich opnieuw over het dossier buigen.​

 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.