Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verjaardagsfeest loopt uit de hand: politie gebruikt pepperspray

Verjaardagsfeest loopt uit de hand: politie gebruikt pepperspray

Een verjaardagsfeestje van een meisje in Vilvoorde afgelopen weekend is volledig uit de hand gelopen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Het kwam tot een confrontatie waarbij de politie pepperspray gebruikt heeft. Burgemeester Hans Bonte vraagt een intern onderzoek om na te gaan of er tijdens de interventie buitensporig geweld gebruikt werd.

Het De politie ging rond half zeven 's avonds langs in het appartementsblok na klachten over geluidsoverlast. In eerste instantie zette de moeder van het meisje dat vijf jaar werd de muziek stiller. Pas nadat buren tussenbeide kwamen, ontaardde de situatie. De confrontatie werd gefilmd en op sociale media gezet, maar volgens de politiezone VIMA geven de fragmenten 'niet de volledige en juiste versie van de feiten weer.'

De politie moest uiteindelijk versterking oproepen en heeft ook pepperspray gebruikt. Een nichtje van het jarige meisje werd opgepakt en na een paar uur opnieuw vrijgelaten. Naima Belkhatir, een PS-gemeenteraadslid uit Schaarbeek en familie van het jarige meisje, spreekt van 'duidelijk racisme en misbruik van de politieagenten.' De vrouw eist dat de agenten in kwestie geschorst worden.

Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte heeft de korpschef intussen om een intern onderzoek gevraagd om na te gaan of de politie buitensporig geweld gebruikte of terecht handelde.