sint-godelieve_instituut_lennik3.jpg

Verkeerschaos aan SGI Lennik nog niet voorbij

din 21 apr 2015

In Lennik is gisteren voor het eerst de halve schoolstraat ingevoerd aan het Sint-Godelieve-instituut. Door de Schapenstraat af te sluiten voor het verkeer dat van de Ninoofsesteenweg komt, hoopt het gemeentebestuur de schoolomgeving veiliger te maken. 

Het einde van de schooldag is aan het SGI altijd een chaotisch moment. Op de school zitten dan ook 1500 leerlingen die allemaal zo snel mogelijk naar huis willen. De straat tijdelijk in één richting afsluiten moet de schoolomgeving verkeersveiliger maken. “Het verkeer dat van de Ninoofsesteenweg komt, wordt afgeleid naar de Processiestraat en vervolgens naar de Brusselsesteenweg. Het verkeer uit Lennik heeft nog wel doorgang aan het SGI. Maar de bussen creëren een barrière voor de kinderen”, verduidelijkt Yves De Muylder, de Lennikse schepen van Mobiliteit.

Ouders moeten hun auto voortaan ook parkeren op een pendelparking. Maar het hele systeem stond gisteren duidelijk nog niet op punt. Er is dus nog werk aan het mobiliteitsplan. Meer hierover straks in het nieuws op RINGtv.