kruispunt_steenokkerzeel_werken.jpeg

Verkeershinder in Steenokkerzeel door werken voor veiliger kruispunt

zon 4 dec 2022

In Steenokkerzeel wordt vanaf morgenochtend gewerkt op het kruispunt van de Haachtsesteenweg en de Tervuursesteenweg. Rijstroken zullen afgesloten worden en er wordt verkeershinder verwacht. De werken zijn een eerste fase om het kruispunt veiliger te maken voor fietsers.

 

De komende weken worden er nieuwe verkeerslichten en kabels geplaatst. De werken zijn een eerste stap om het kruispunt van de Haachtsesteenweg en Tervuursesteenweg fietsveiliger te maken. Vanaf volgend jaar wordt het kruispunt ‘conflictvrij’ voor fietsers. Bestuurders die op de Haachtsesteenweg rijden en de Tervuursesteenweg links indraaien, krijgen vanaf dan hun eigen ‘groenfase’. Dat betekent dat de groenfasen voor alle andere gebruikers en bewegingen op het kruispunt korter worden. Fietsers zullen veiliger op de Haachtsesteenweg rijden, maar automobilisten zullen langere wachttijden ondervinden.

Om de werken veilig te kunnen uitvoeren, worden er verschillende rijstroken afgesloten. Dat zal verkeershinder met zich meebrengen. Alleen het verkeer dat op de Tervuursesteenweg vanuit Mechelen komt, zal geen extra hinder ondervinden.