Verkeersmaatregelen om Hopduvelfeesten in goeie banen te leiden

vrij 7 sep 2018

Asse maakt zich op voor de tweejaarlijkse Hopduvelfeesten. Vanavond is er op het Boekfosplein een openingsspektakel, morgen zijn er optredens en zondag is het uitkijken naar de traditionele Hopduvelstoet. De politie neemt maatregelen om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen voor de duizenden bezoekers.

Na de ochtendspits al wordt de Boekfos om 9 uur afgesloten voor het alle verkeer (uitgezonderd fietsen). Op die manier wordt de site voor de Hopduvelfeesten tussen rotonde Muurveld en Stationsstraat/Weverstraat verkeersvrij gemaakt. Om lokaal verkeer uit het centrum te weren, worden twee straten éénrichtingsverkeer: de Kleine Pastinakenstraat en de Witteramsdal.

De politie raadt doorgaand verkeer aan om de gewestwegen te volgen, gezien de afgesloten Boekfosomgeving voor het sluipverkeer alleen maar tijdsverlies zal opleveren.

800 figuranten
Vanavond beginnen de feestelijkheden met een optreden van de Popduvels, een groep leerlingen van de muziekacademie van Asse. Vervolgens volgt een openingsspektakel. Vooral morgen worden er heel veel bezoekers verwacht voor de Hopduvelfeesten, want dan betreden een aantal grote namen het podium. Niels Destadsbader, Daan en Les Truttes maken dan hun opwachting. Zondag is het vooral uitkijken naar de traditionele Hopduvelstoet. Meer dan achthonderd figuranten vormen een stoet die uitbeeldt hoe de hopplant aanwezig is in de kunst. De optocht begint om 15 uur.

De politie raadt bezoekers aan om te voet of met de fiets naar de Hopduvelfeesten te komen. Wie van iets verder wordt zal gratis kunnen parkeren op de Asphaltcosite, de Prieelstraatparking en de totaal vernieuwde Hopmarkt.