Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verkoop speed pedelecs neemt opnieuw toe

 

Verkoop speed pedelecs neemt opnieuw toe

De verkoop van speed pedelecs zit opnieuw in de lift. In Vlaams-Brabant steeg het aantal inschrijvingen van de snelle fietsen tijdens de eerste drie maanden van dit jaar met tien procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van mobiliteitsfederatie Traxio.

Aan het begin van de coronacrisis stokte de verkoop van speed pedelecs. “We kunnen die afname van interesse verklaren omdat veel werknemers verplicht moesten telewerken”, vertelt een fietsverkoper aan onze collega’s van ROBtv. Ondertussen stijgt de interesse in de snelle fietsen opnieuw.

In Vlaams-Brabant werden de voorbije drie maanden 568 speed pedelecs ingeschreven. Dat is tien procent meer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. 355 van de geregistreerde inschrijvingen zijn van ondernemingen. Bedrijven motiveren hun medewerkers om woonwerkverplaatsingen met de fiets te maken door speed pedelecs te leasen.

“We verwachten dat de populariteit van de speed pedelecs nog zal toenemen, als de overheid blijft investeren in de fietsinfrastructuur”, zegt woordvoerder van Traxio Filip Rylant. In de periode van 2020 tot 2025 voorziet de provincie Vlaams-Brabant 75 miljoen euro voor investeringen in fietsinfrastructuur. “Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld 26 kilometer aan fietssnelweg en aansluitende routes gerealiseerd”, vult gedeputeerde voor Mobiliteit Tom Dehaene aan. ​

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.