Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verontruste ouders schrijven open brief aan minister van Onderwijs Crevits

Verontruste ouders schrijven open brief aan minister van Onderwijs Crevits

Ouders van leerlingen van de basisschool van het Heilig Hart College van Tervuren, gelegen op het grondgebied van Wezembek-Oppem zijn ongerust omdat hun school in de toekomst met een digitaal inschrijvingssysteem zal moeten werken. Volgens de ouders wordt het lot van de kinderen dat bepaald door loterij.

De verontruste ouders van leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar van de de basisschool van het Heilig Hart College van Tervuren stuurden een open brief gestuurd naar Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. Zij maken zich grote zorgen omdat de Vlaamse regering begin deze maand een principe-akkoord sloot waarin staat dat scholen waar de plaatsen beperkt zijn in de toekomst verplicht zullen worden om met een digitaal inschrijvingssysteem te werken. De ouders zeggen dat dat misschien wel het kampeerprobleem voor de schoolpoorten oplost maar dat het lot van hun kinderen nu zal worden bepaald door het lot. 
 
Volgens de ouders van de basisschool van het Heilig Hart College is het helemaal niet zeker dat hun kinderen hun schoolcarrère zullen kunnen verderzetten in de secundaire afdeling van de school.
 
De ouders hopen op een gesprek met minister Crevits. Die liet al weten daartoe bereid te zijn.