duimbreed_geluk2.jpg

Veroordeeld tot leven in een rolstoel

din 29 sep 2015

Veroordeeld tot een leven in een rolstoel. Het is het zware vonnis dat Milo Derdeyn uit Nieuwenrode bij Kapelle-op-den-Bos kreeg. Eind jaren '60 kwam hij als paracommando ten val bij een afdaling uit een helikopter. Over die fatale dag, maar vooral over de zware maanden, jaren en decennia erna, schreef Milo een boek.

De val veranderde Milo zijn hele leven. “Ik kwam thuis, maar het was geen thuis meer. Ik keek door het raam en wist niet wat ik nog kon doen. Ik kon niet meer lopen, rijden, springen,… Alles wat ik graag deed was gedaan. Ik was altijd de eerste van de klas en toen plots de laatste”, getuigt Milo Derdeyn.

Milo hield het niet langer uit tussen zijn vier muren en begon tijdens de week van de handicap aan een enorme uitdaging. 5 dagen liften doorheen heel België, in z'n rolstoel. Uiteindelijk belandde Milo zelfs liftend tot in Finland. Zijn avonturen staan beschreven in het boek 'Duimbreed Geluk'. Een boek dat ook een vorm van therapie blijkt te zijn. “Het boek schrijven was inderdaad een psychologische actie. Ik heb het van me kunnen afschrijven”, aldus Derdeyn

Het boek kan je bestellen via www.boekscout.nl