clement_.jpg

Verwenzorg: een succes

din 8 jan 2019

Landelijke Thuiszorg biedt voor een kleine vergoeding ‘verwenzorg’ aan. De vaste verzorger maakt op geregelde tijdstippen met de zorgbehoevende een uitstap naar een woonzorgcentrum of een dagopvang in de buurt en daar wacht hem of haar een warm onthaal. Het concept is een succes. Clement uit Merchtem kreeg vandaag verwenzorg en RINGtv was erbij.    

De vaste verzorgster van Clement pikt hem thuis op en rijdt met hem naar de Collectieve Autonome Dagopvang van Landelijke Thuiszorg op de Campus van het OCMW in Merchtem. Voor thuiswonende zorgbehoevenden is het uiterst belangrijk om blijvend sociaal contact te hebben dus wordt er eerst een kaartje gelegd met de vaste bezoekers van de CADO.

Lut Huveners, verantwoordelijke Comfortzorg Landelijke Thuiszorg: "Meestal is het zo dat de verzorgende aangeeft dat ze iemand heeft die daar interesse voor heeft. Die persoon mag daar voor kiezen zo vaak als hij wil. Hij kiest ook à la carte, als hij enkel voor een bad kiest dan kan dat, maar hij kan ook kiezen voor een voetverzorging, een pedicure of een kapbeurt.”

Waar Clement voor koos en hoe intens hij genoot van de verwenzorg zie je straks in ons nieuws.