Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vier fietsdieven gevat in Halle

Vier fietsdieven gevat in Halle

De politiezone Zennevallei heeft de voorbije dagen vier fietsdieven geklist, na tips van getuigen en eigenaars. De dieven zijn waarschijnlijk mee verantwoordelijk voor de plotst stijging van fietsdiefstallen in en rond het station van Halle de afgelopen weken.

De eerste dief werd vorige week opgepakt aan het station in Halle. Na een achtervolging en een tip van de eigenaar van de fiets, kon de man opgepakt worden. Hij bleek ook drugs op zak te hebben. De man was bij het gerecht gekend voor gelijkaardige feiten. Eerder die week had de politiezone al een fietsendief opgepakt.

Gisteren probeerde twee dieven dan weer toe te slaan in de Meiboomstraat in Halle. Ze zetten het op een lopen toen ze werden nageroepen door enkele jongeren. Op dat moment passeerde een patrouille, die de twee verdachten kon inrekenen. Zij hadden materiaal bij waarmee sloten konden opengebroken worden.

“Met de arrestaties hopen we het fenomeen terug in te dijken. We zetten al langer in op fietsdiefstallen en leken het probleem ook onder controle te hebben, totdat het aantal diefstallen de voorbije weken plots begon te stijgen. Ons vermoeden dat er opnieuw professionele fietsdieven actief waren in en rond het station, blijkt dus te kloppen,” aldus de politiezone Zennevallei.