Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vier verdachten opgepakt na gijzeling in Halle

Vier verdachten opgepakt na gijzeling in Halle

De speciale eenheden van de federale politie zijn deze voormiddag een leegstaande woning aan de Edingsesteenweg in Halle binnengevallen. Vier verdachten werden daarbij opgepakt. Ze zouden in Brussel een man ontvoerd hebben.

Het slachtoffer kon vanmorgen rond 5 uur ontsnappen, rende in paniek naar huizen in de buurt en zei dat hij ontvoerd werd. “De man werd tegen zijn wil meegenomen in Anderlecht en vastgehouden in een woning aan de Edingsesteenweg in Halle”, verklaart Gilles Blondeau van het parket van Halle-Vilvoorde. De speciale eenheden van de federale politie omsingelden het leegstaande pand. Vier personen werden gearresteerd.

De ontvoering werd mogelijk goed voorbereid. Vorige week werd er ingebroken in de woning vlakbij het op- en afrittencomplex van de A8. De woning staat al een tijdje leeg nadat de eigenaar afgelopen zomer overleed. De Edingsesteenweg was tijdens de actie enkele uren afgesloten. Omwonenden moesten binnenblijven.​

Maandagvoormiddag werden de verdachten voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brussel. "We willen hen vervolgen voor afpersing in bende met wapens, willekeurige hechtenis en ook opzettelijke slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid", zegt Stéphanie Lagasse van het Brusselse parket. “Het is nog te vroeg om de precieze motieven van de verdachten te kennen, het onderzoek loopt nog.”