immo_leukemans.jpg

Vilvoorde blijft Mechels immokantoor betichten van huisjesmelkerij

woe 7 jan 2015

De stad Vilvoorde zet de juridische strijd tegen Immokantoor Leukemans voort. Volgens de stad bezondigt het kantoor zich aan huisjesmelkerij, iets waar het huidig stadsbestuur streng tegen wil optreden. In eerste aanleg kreeg de stad ongelijk, maar nu gaat ze in beroep. 

Het huidige stadsbestuur van Vilvoorde heeft van de strijd tegen huisjesmelkers een prioriteit gemaakt. Begin vorig jaar diende de stad in dat raam een klacht in bij de koepel van vastgoedmakelaars tegen het Mechelse immokantoor Leukemans. Dat kantoor bood een woning in de Hendrik I-lei te koop aan als opbrengstwoning. De koper zou er verschillende appartementen van kunnen maken. Maar in werkelijkheid was er helemaal geen vergunning voor appartementen. Volgens het stadsbestuur rook dat verdacht veel naar huisjesmelkerij en dus vroeg het aan de koepel om het immokantoor te schorsen.

De klacht van Vilvoorde zette kwaad bloed bij het betrokken immokantoor, dat dan maar zelf naar de rechtbank stapte om zijn naam te zuiveren. Eind oktober kreeg het immokantoor gelijk, maar Vilvoorde gaat nu in beroep. 'Wij blijven hier zwaar aan tillen omdat zij een kat in een zak verkopen,' verduidelijkt burgemeester Hans Bonte die nieuwe stap aan onze redactie. 'Op die manier organiseer je huisjesmelkerij.' De stad wacht trouwens ook nog op het verdicht van de koepel van vastgoedmakelaars. Jurgen Leukemans, de zaakvoerder van het geviseerde immokantoor, blijft volhouden dat er van bedrog geen sprake is.