Vilvoorde neemt maatregelen bij heropening winkels

zon 10 mei 2020

De stad Vilvoorde bereidt zich voor op een ordelijke heropening van de winkels. Morgen mogen ook in Vilvoorde alle winkels weer de deuren openen, zij het met inachtneming van alle maatregelen rond social distancing. Vilvoorde doet daar nog een paar maatregelen bovenop.

Zo besliste Vilvoorde om een deel van de Leuvensestraat dat momenteel autoluw is (tussen de J-B Nowélei en Vijfhoek) tijdelijk af te sluiten voor het verkeer. Tussen 10 en 18 u zal er geen gemotoriseerd verkeer doorkunnen. Zo is het voetpad vrij voor eventuele wachtrijen en wordt de rijstrook voorbehouden voor de doorlopende voetgangers. 

De stad monitort de situatie op de voet en als blijkt dat het combineren van auto's en voetgangers geen problemen stelt voor het verzekeren van de social distancing, zal de straat weer worden opengesteld voor het verkeer. 

Vilvoorde zal ook nauw contact houden met de handelaars om te zorgen dat de heropening van de winkels veilig kan verlopen. Het stadsbestuur roept iedereen ook op om de eerste dagen niet massaal richting handelzaken te trekken. "Door gespreid te gaan winkelen, verkleinen we de kans dat het virus zich opnieuw vemeerdert", aldus burgemeester Hans Bonte.