vilvoorde_leuvensestraat.jpg

Vilvoorde start dinsdag met herinrichting stadscentrum

maa 2 feb 2015

Vanaf dinsdag 3 februari start de eerste fase van de herinrichting van het stadscentrum van Vilvoorde. Tijdens deze fase wordt er gewerkt in de Guldenschaapstraat en de Leuvensestraat (tussen de Grote markt en de Nowélei). 

Het stadscentrum in Vilvoorde ondergaat de volgende jaren een grondige metamorfose. Daarbij krijgen de Grote Markt, de Leuvensestraat en alle omliggende straten een grondige opknapbeurt.

In principe had vandaag de eerste fase moeten starten maar door het gladde wegdek werden de werkzaamheden uitgesteld naar dinsdag. Vanaf 7u zal er gewerkt worden in de Leuvensestraat (tussen de Grote Markt en de Nowélei).  Vanaf eind februari wordt er gewerkt in de Guldenschapenstraat. De nutsmaatschappijen vernieuwen in deze straten alle nutsleidingen en verzwaren de capaciteit waar nodig.  

In een aantal straten geldt tijdens de werkzaamheden een parkeer- en doorrijverbod. “Maar de werkzaamheden worden verspreid over vier fases zodat het centrum steeds bereikbaar blijft”, legt Vilvoordse schepen voor mobiliteit Francine de Prins uit. “Ook engageren we ons om zo transparant te communiceren. Dit doen we door middel van folders, infoborden en natuurlijk de website van de stad”, zegt schepen voor Openbare Werken Katrien Vaes. Vorige week kregen handelaars en inwoners ook al uitleg tijdens een infovergadering.