Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vilvoordenaar krijgt 1 jaar cel voor huiselijk geweld

Vilvoordenaar krijgt 1 jaar cel voor huiselijk geweld

Een veertiger uit Vilvoorde is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 1 jaar nadat hij jarenlang zijn vrouw en minderjarige kinderen op regelmatige basis afranselde. Een van zijn zoons werd zodanig hard aangepakt dat hij op school het bewustzijn verloor nadat hij ’s morgens een pak slaag had gekregen.

De 44-jarige man werd in 2012 al veroordeeld voor gelijkaardige feiten, maar kreeg toen probatiemaatregelen opgelegd om tot inzicht te komen. Volgens de advocaat van de moeder leefde het gezin in permanente angst voor de vader. Ook het Centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB) op school maakte zich zorgen en startte een beschermingsdossier. De vrouw diende uiteindelijk klacht in, waarna de politie een onderzoek startte. Uit haar verhoren bleek dat haar jongste zoon het vaak moest ontgelden. De jongen kwam elke keer tussen om zijn moeder te beschermen, maar kreeg dan zelf de volle lading. Enkele dagen na de klacht viel het kind flauw op school, nadat hij ’s morgens een klap met een schoen op de slaap had gekregen.

De rechtbank tilt zwaar aan de feiten en veroordeelde de man tot een effectieve celstraf van 1 jaar en een geldboete van 800 euro.