fietssnelweg.png

Vlaams-Brabant wil fietssnelweg tussen Waterloo en Brussel

4 jaar geleden

De provincie Vlaams-Brabant heeft een studiebureau de opdracht gegeven om een fietssnelweg tussen Brussel en Waterloo uit te tekenen. Die moet langs de spoorlijn 124 Brussel-Waterloo komen en zou zo'n 15 miljoen euro kosten.

Vlaams-Brabant heeft TUC RAIL, het studiebureau van spoorwegbeheerder Infrabel, opdracht gegeven om de mogelijkheden van de fietssnelweg 207 te onderzoeken. Die plannen zouden dan opgenomen worden in het ontwerpplan dat TUC RAIL momenteel uittekent voor de verbreding van spoorlijn 124 Brussel-Waterloo. Door het GEN gaat die spoorlijn van twee naar vier sporen.

Op Vlaams grondgebied zou de fietssnelweg Linkebeek en Sint-Genesius-Rode doorkruisen. "De fietssnelweg heeft veel potentieel. Het is een project dat al sinds 2012 voorzien is. We willen hiermee het netwerk aan fietssnelwegen in de Vlaamse Rand verder uitbouwen",  zegt gedeputeerde Tom Dehaene (CD&V).

De provincie koos TUC RAIL voor de opdracht omdat het zo de verbreding van de spoorlijn 124 en de realisatie van de fietssnelweg op een geïntegreerde manier kan laten verlopen. "Zo niet is de kans vrijwel onbestaande dat er ooit nog een fietssnelweg in deze corridor gerealiseerd zal worden", aldus het provincieraadsbesluit. De provincie trekt 270.000 euro uit voor deze studieopdracht. De totale kost voor de realisatie van de fietssnelweg op Vlaams grondgebied wordt geraamd op 15 miljoen euro.

Foto: Archieffoto