Vlaams-Brabant zet Lokale (muzikale) Helden in de schijnwerpers

maa 20 apr 2015

Ook in Vlaams-Brabant kan je op donderdag 30 april genieten van ‘Lokale Helden’, een initiatief van Poppunt. In onze provincie zijn die dag maar liefst 235 optredens voorzien op 56 locaties in 26 verschillende gemeenten.

VZW Poppunt is al bijna 15 jaar de steun, de toeverlaat en wegwijzer voor aanstormend talent. Op 30 april wil de VZW dat Vlaanderen en Brussel massaal op ontdekkingstocht gaan naar lokaal talent. 198 initiatiefnemers scharen zich achter het initiatief en creëren meer dan 1000 podiumplaatsen voor meer dan 800 bands en dj’s op 366 podia in 137 gemeenten. Ook in onze regio valt er aardig wat te beleven.

Het Dilbeekse cultuurcentrum de Westrand haalt alles uit de kast om lokaal talent te ondersteunen: welgeteld eenentwintig bands (Tangerine, Lapaz, Hipster Jugend, …) spelen o.a. op het hoogste dak van de Westrand en op verborgen locaties binnen het CC.

De concertwerking van het Machelse jeugdhuis Sjaloom stond op een laag pitje, maar door Lokale Helden besloten ze om die nieuw leven in te blazen. Het kind werd ‘SPOTLIGHT’ gedoopt en focust op jong lokaal talent. Op 30 april kan je in het jeugdhuis de lokale bands Borokov en Irie Lion aan het werk zien. Vier lokale dj’s zorgen voor balkan, ska, reggae en rock-plaatjes tussen de optredens door.

In Asse kan je optredens van lokaal talent combineren met een kroegentocht. Lokale pop-, rock- en indie-artiesten geven het beste van zichzelf in o.a. ’t Bronneken, ’t Smiske en The Murphy’s.

En dat is maar een kleine greep uit de Lokale Helden-projecten in de (brede) rand rond Brussel, want op 30 april kan je lokale bands en dj’s aan het werk zien in Asse, Dilbeek, Grimbergen, Halle, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Londerzeel, Machelen, Opwijk, Roodaal, Sint-Genesius-Rode, Ternat, Vilvoorde, Wemmel en Zemst.

Lokale Helden vindt plaats in het kader van de Week van de Amateurkunsten. Het volledige overzicht van alle Lokale Helden-initiatieven in Vlaams-Brabant en de rest Vlaanderen en Brussel vind je op lokalehelden.be.