51351_fietsenteller.jpg

Vlaams- Waals-Brabant verbinden fietsroutes

5 jaar geleden

De toeristische diensten van Vlaams-Brabant en Waals-Brabant hebben enkele van hun fietsroutes met elkaar verbonden. Door fietsknooppuntennetwerken aan te passen, zijn in totaal 26 aansluitingen gerealiseerd tussen beide provincies.

De provincie Vlaams-Brabant is door de aanpassingen 30 kilometer aan fietstrajecten rijker. “Belangrijker zijn echter de vele extra mogelijkheden aan uit te stippelen fietstochten die hierdoor ontstaan zijn. Dit betekent niet alleen nieuwe uitdagingen voor fietsers. Ook de gemeentelijke toeristische diensten zien hierdoor de mogelijkheden voor nieuwe fietsproducten toenemen", zegt gedeputeerde Monique Swinnen.

Beide provincies hebben inmiddels hun fietskaart vernieuwd met extra aandacht voor de continuïteit over de provinciegrenzen heen. Zo vermeldt de nieuwe fietskaart voor Vlaams-Brabant extra fietslussen in Waals-Brabant en wordt de link gelegd met de kaart voor Waals-Brabant.

De twee provinciale toeristische diensten denken momenteel ook al na over fietsprojecten die de provinciegrenzen overschrijden.