komee.jpg

Vlaanderen en Brussel culturen met de buren

zat 13 jun 2015

Vandaag start de ticketverkoop van KOMEE. Dat is een culturele samenwerking over de gewestgrens heen. GC De Corren in Steenokkerzeel en GC 't Kwadrant in Machelen hebben samen met GC De Linde in het Brusselse Haren gesleuteld aan een complementair cultureel aanbod. 

Logische samenwerking
De gemeenschapscentra van Steenokkerzeel en Machelen werken ondertussen al een jaar samen, met groot succes. Daarom breiden ze de samenwerking nu uit tot het gemeenschapscentrum van Haren. De drie gemeenschapscentra zijn maar op een boogscheut van elkaar verwijderd. Omdat ze een sterk aanvullend programma hadden, is een samenwerking logisch. Ook al ligt GC De Linde in Brussel en de twee andere gemeenschapscentra in Vlaanderen. 
 
Culturen bij de buren
KOMEE wil de inwoners van de drie gemeenten een gevarieerd en uitgebreid cultuuraanbod aanbieden dicht bij de deur, in eigen dorp of bij de buren. Voor volgend seizoen staan er alvast veelbelovende namen zoals Paul Michiels, Warre Borgmans en An Nelissen op het programma. Door de grote verscheidenheid kan ook iedere cultuurliefhebber zijn gading terugvinden: cabaret, comedy, theater, klassieke muziek, pop en zelf stand-up poëzie komen aan bod.
 
Ticketverkoop van start
De ticketverkoop gebeurt gezamenlijk en start vandaag om 10u, zowel aan het loket als online. Er is ook een gezamenlijke vroegboekkorting waarbij korting wordt gegeven wanneer je drie voorstellingen boekt, te kiezen uit het aanbod van de drie centra. De brochure zelf verschijnt momenteel enkel online, maar half augustus kunnen alle inwoners van Haren, Steenokkerzeel en Machelen een exemplaar in de bus verwachten.