nepal.jpg

Vliegtuig uit Nepal met Belgen geland op Melsbroek

don 30 apr 2015

Op de militaire luchthaven van Melsbroek is vanmorgen een vliegtuig geland met aan boord de Belgen die in Nepal verbleven tijdens de aardbeving.

Het vliegtuig had eerder deze week de Belgische reddingswerkers van het B-fast team afgezet in Kathmandu. Gisteren was het vliegtuig opnieuw vertrokken richting New Delhi met een boord 46 Belgen en 91 Europese lotgenoten. Onder hen ook de 2 leerkrachten-in-spé uit Sint-Pieters-Leeuw die de voorbije maanden een stage afwerkten in een school in Kathmandu. (Bekijk ook de reportage: 'Twee leerkrachten uit Leeuw ongedeerd na aardbeving in Nepal')

Vanmorgen is het vliegtuig geland op de militaire luchthaven van Melsbroek. De Belgen werden opgewacht door familieleden en vrienden. Uiteraard werd het een blij weerzien. Maar het afscheid in Nepal hadden Nathalie en Elke uit Leeuw zich toch anders voorgesteld. “We hebben afscheid moeten nemen van ons gastgezin op 2 seconden, dat was verschrikkelijk”, vertelt Nathalie aan onze redactie. Ook haar vriendin Elke Rimaux wou enorm graag blijven om te helpen. “Je hebt daar met die mensen een band opgebouwd en je weet dat er voor hen nu een moeilijke periode aanbreekt. Dus het was enorm moeilijk om een keuze te maken  maar we moesten gewoon vetrekken”, aldus Elke. Hun  volledige getuigenis zie je vanavond in het nieuws op RINGtv.

Andere regiogenoten in Nepal

Sofie Lenaerts uit Zemst, Stef Maginelle en Stef Wolput uit Kampenhout die in Nepal op klimexpeditie waren, hebben ondertussen ook beslist om hun beklimming te staken. Ze keren terug naar Kathmandu en zullen daar bekijken of ze hulp kunnen bieden.