herdenking4.jpg

Voetbalclub Rhodienne-De Hoek herdenkt doelman Vekeman met groots voetbalfeest

zat 2 jun 2018

Vandaag vierde voetbalclub Rhodienne-De Hoek het negentigjarig bestaan. Tezelfdertijd bracht de club hulde aan doelman Dirk Vekeman. De voetballer van RSC Anderlecht overleed vijf jaar geleden onverwacht in zijn slaap. Onder meer coryfeeën Michel Verschueren en Jacky Munaron waren aanwezig bij de herdenking.

De herdenking voor Vekeman vond plaats in de vorm van een voetbalwedstrijd. Burgemeester Pierre Rolin en ex-manager van RSC Anderlecht Michel Verschueren gaven de aftrap voor een match tussen de spelers van Team Dirk Vekeman en Allstars Rhodienne. Daarvoor verzorgde ex-voetballer Stéphane Demol de opwarming en gaf oud-doelman van Anderlecht Jacky Munaron een keeperstraining aan de achtjarige Mathis, de kleinzoon van Vekeman.

Dirk Vekeman begon zijn carrière als keeper bij Rhodienne, vandaar de herdenking daar. Toen hij nog erg jong was, ontdekte RSC Anderlecht al zijn talent en werd hij weggekaapt bij de ploeg uit Sint-Genesius-Rode. Bij Anderlecht doorliep Vekeman de jeugdreeksen, om op 18-jarige leeftijd bij het A-elftal te belanden. Uiteindelijk speelde hij er een dertigtal wedstrijden.

Na zijn carrière bij Anderlecht trok Vekeman naar Racing Jet Bruxelles en RWDM. Hij sloot zijn carrière af bij FC Boom. Nadat hij zijn voetbalschoenen aan de haak hing, trainde Vekeman jong talent bij onder meer KSV Alsemberg en Rhodienne.