regenboogveters2.png

Voetballen met regenboogveters tegen discriminatie

zat 14 maa 2015

Dit en volgend weekend spelen veel amateurvoetballers met regenboogveters. Ze willen op die manier holebiseksualiteit in het voetbal bespreekbaar maken. In onze regio steunt onder andere KV Brucom uit Sint-Pieters-Leeuw de regenboogcampagne.

 

Samen met andere voetbalclubs geeft KV Brucom Sp dit weekend de aftrap van de regenboogcampagne. Door wedstrijden met regenboogveters te spelen, engageert KV Brucom Sp zich om holebiseksualiteit in het voetbal bespreekbaar te maken. De campagne wordt ook op de sociale media gevoerd onder de hashtag #footballplus. Vanmorgen  verschenen meteen de eerste berichten en foto's.
[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"27260","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"361","width":"610"}}]]
In Sint-Pieters-Leeuw zal het hoogtepunt van de campagne volgend weekend plaatsvinden, want dan spelen alle jeugdploegen thuis, met regenboogveters. Op maandagavond 30 maart organiseert de club ook nog een workshop rond voetbal en homoseksualiteit en andere vormen van discriminatie.  Want votbal moet een feest zijn voor iedereen.