knipsel.png

Voetbalmama's Vilvoorde inspireren

din 2 okt 2018

De voetbalmama's van Vilvoorde brengen een brochure uit voor andere voetbalploegen die hun voorbeeld willen volgen. De voetbalmama's zijn een initiatief van de Vilvoordse voetbalclub Vilvoorde City. De bedoeling is om anderstalige moeders van wie het zoontje bij de club speelt, te begeleiden.

Aanleiding voor het ontstaan van de voetbalmama's was de vaststelling dat veel moeders die hun kinderen naar Vilvoorde City brachten, anderstalig waren en moeilijk of geen Nederlands praatten. Dat bracht voorzitter Faruk Akkus op het idee om de gasten uit te nodigen. Zo zouden de mama's vragen kunnen stellen, praten en het Nederlands leren spreken.

In de loop van de voorbije maanden nodigde de club al het Rode Kruis uit om een cursus EHBO te geven. Ook VRT-journaliste Martine Tanghe en een mederwerker van het kinderrechtencommissariaat kwamen op bezoek. Telkens met groot succes.

En nu komt er een brochure uit voor andere voetbalploegen die het voorbeeld van de Vilvoordse voetbalmama's willen volgen. Het initiatief krijgt steun van de Belgische voetbalbond. Er zijn plannen om gelijkaardige initiatieven te starten voor anderstalige papa's.