sonja_cafe_vilvoorde.jpg

Volkscafé 'Bij Sonja' na 44 jaar te koop

woe 26 feb 2020

Sonja Hereman (73), de langst actieve cafébazin van Vilvoorde, houdt het voor bekeken. Al 44 jaar staat ze achter de toog in café ‘Bij Sonja’ op de Harensesteenweg. Maar nu acht ze het welletjes na wat gezondheidsperikelen en heeft ze het pand te koop gezet.

Sinds 1976 baat Sonja het kleine volkscafé in de wijk Broek uit. De klanten reageren uiteraard ontzet op de beslissing van Sonja. “Ik heb al heel wat mogen horen. Ze stellen zelfs al voor om dan bij mij thuis hun pintje te komen drinken zodat ze mij nog eens zien", lacht Sonja. "Maar ik geef het toe: ik ga hen ook moeilijk kunnen missen. Ik heb hier een voetbalploeg, biljartclub, vissersvereniging en een carnavalsgroep gehad. Na 44 jaar zie je die als familie want verder ben ik helemaal alleen. Ik heb geen zussen of broer en mijn ventje is overleden."

Sonja zou graag in het centrum van Vilvoorde blijven wonen. “Hier ken ik de mensen nog en dan zal ik ook mijn klanten misschien nog eens terugzien", aldus Sonja. "Wat er met het pand gaat gebeuren, valt nog af te wachten. Het zou mooi zijn als er zich iemand aandient die het café wil voortzetten, ook voor de klanten.”