kamperende_ouders_tollmebeek.jpg

Voor het eerst kamperende ouders in het Pajottenland

maa 21 maa 2016

In Tollembeek (Galmaarden) hebben de ouders van zo’n 10 kinderen de nacht doorgebracht in de sportzaal van De Knipoog. Ze vrezen voor een plaatstekort in de gemeentelijke basisschool. Het is de eerste keer dat dit gebeurt in een school in het Pajottenland.

Ouders die kamperen aan de schoolpoort om hun kind tijdig te kunnen inschrijven, het zijn situaties waar voorlopig alleen de steden of de randgemeenten mee geconfronteerd werden. Maar de problematiek lijkt zich nu uit te breiden, zelfs naar het Pajottenland. In Tollembeek stond zondagochtend een ouder aan de schoolpoort te wachten van De Knipoog. Maar al snel werden er dat meer. “Vorige week kwamen we te weten dat er slechts negen plaatjes vrij kwamen en er hadden zich al 18 ouders aangemeld bij de directie. We zijn nu met 10. We wilden het zekere voor het onzekere nemen en ons kindje verdedigen zodat het toch hier naar de school kan komen”, vertelt Kris Wauters, een van de wachtende ouders..

Nadat een leerkracht toevallig langs reed, werden de directie en de burgemeester op de hoogte gebracht.  “Na wat bemiddeling liet de directrice ons overnachten in de sportzaal. Daar is het warm tegenover buiten in de kou en de regen. De sfeer onder de ouders is goed omdat de aanwezigen bijna een plaatsje hebben”, aldus Kris Wauters. De directie vroeg aan de ouders om zelf al een lijst op te maken van de ouders die in de school kamperen. Er kunnen 33 kleuters terecht in de Knipoog maar dit jaar zijn er uitzonderlijk veel broertjes in zusjes die voorrang krijgen.