gevangenis_haren.jpg

Voorbereidingen gestart bouw gevangenis in Haren

din 3 feb 2015

In Haren is een firma is gestart met sloop van de gebouwen op de site waar de grootste gevangenis van het land zal worden gebouwd.

De supergevangenis zal gebouwd worden op de site tussen de Woluwelaan, de Haachtsesteenweg en de spoorlijn in Haren, net op de grens met Machelen. Het gevangenisdorp zal 1200 gedetineerden huisvesten en zal, als alles volgens plan verloopt, eind 2017 de deuren openen.

De Regie der gebouwen heeft nog geen bouwvergunning op zak maar is alvast gestart met enkele voorbereidende werkzaamheden op de vroegere Wanson-terreinen. Eerst zullen de gebouwen ontruimd worden en zal het asbest verwijderd worden. Begin maart start de effectieve sloop.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"25535","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"323","width":"610"}}]]

Machelen wil ontsluiting via Haren

Machelen hoopt dat de plannen alsnog worden bijgestuurd. Nu is er immers een ontsluiting voorzien via de Woluwelaan. Maar burgemeester De Groef (Sp.a) vreest dat de toegangsweg in Diegem heel wat verkeersellende zal veroorzaken. Mahelen dringt er daarom op aan om de ontsluiting van de site via Haren te laten verlopen.