Voormalige school maakt plaats voor woningen

vrij 28 jun 2019

De leegstaande basisschool Den Top in Sint-Pieters-Leeuw wordt omgevormd tot een woonproject met 14 woongelegenheden. De gemeente heeft de gronden intussen verkocht aan een projectontwikkelaar.

In 2017 besliste de gemeente om de voormalige gemeentelijke basisschool Den Top in de Topstraat te verkopen. De zoektocht naar een koper is inmiddels afgerond. V3 Invest zal de voormalige school omvormen tot een modern woonproject.

“Niet alleen het hoogste bod speelt een rol bij deze verkoop, maar ook het project dat er komt. Belangrijk was dat de koper haast het volledige gebouw, dat op de inventaris bouwkundig erfgoed staat, zal behouden. Zo blijft het uitzicht voor de buurt behouden,” staat te lezen in een persbericht van de gemeente.

Volgens oppositiepartij sp.a betaalt de nieuwe eigenaar 660.000 euro voor de gronden. “Dat ligt ruim onder de schattingsprijs. Wij willen dat de gemeente de verkoop stopzet, en onderhandelingen opstart met Vlabinvest om er betaalbare huur- en koopwoningen voor alleenstaanden en gezinnen uit de streek te realiseren”, zegt gemeenteraadslid David Van Vooren.