Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Voorzitter Halattraction stapt op omwille van 'postjespakkers'

Voorzitter Halattraction stapt op omwille van 'postjespakkers'

In Halle neemt voorzitter van Halattraction Jos Appelmans onverwacht ontslag. Volgens Appelmans is zijn vertrouwen in de organisatie achter het carnaval in Halle zoek. Hij kondigde zijn ontslag aan via een open brief.

“Ik voel mij slecht en het vertrouwen in mijn naaste medewerkers is ver zoek”, schrijft Appelmans ter aankondiging van zijn ontslag als voorzitter van Halattraction. “Halattraction is een vereniging van ‘werkende’ leden en ik stel vast dat bij sommigen het bekomen van een titel meer waard is dan het goed draaien van de vereniging en het totale carnavalsgebeuren,” klinkt het.

Bij de vorige verkiezingen binnen Halattraction werd Appelmans met 15 op 15 stemmen opnieuw tot voorzitter verkozen. Zijn beslissing tot ontslag nam hij echter nadat bij het verdere verloop van de bestuursverkiezingen volgens hem ‘goedwerkende leden’ weggestemd werden.

Appelmans bedankt alle carnavalisten, het stadsbestuur van Halle en alle partners die betrokken zijn bij het jaarlijkse carnaval. Hij was voorzitter van Halattraction sinds 2001.