Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vrijdagmarkt Sint-Pieters-Leeuw keert terug naar oude locatie

Vrijdagmarkt Sint-Pieters-Leeuw keert terug naar oude locatie

De wekelijkse vrijdagmarkt in Sint-Pieters-Leeuw keert vanaf vandaag terug naar haar oude locatie. Het gemeentebestuur neemt die beslissing na een tussentijdse evaluatie bij marktkramers. “Zij gaven aan dat het onder de kerktoren gezelliger was en de zichtbaarheid voor passanten groter, hetgeen voor hen dus de doorslag gaf”, zegt burgemeester Jan Desmeth.

Eerder dit jaar verhuisde de gemeente Sint-Pieters-Leeuw de wekelijkse vrijdagmarkt van de Rink naar de Pastorijstraat. De gemeente wilde daarmee het bezoek aan de markt en omliggende horeca aangenamer en veiliger maken. Maar uit een bevraging blijkt dat 80 procent van de marktkramers terug wilde keren naar de oude locatie. “Als de meerderheid van de marktkramers zelf tijdens de tussentijdse evaluatie aangeven dat ze terug willen, dan geven we daar gehoor aan. Zij zijn tenslotte de eerste betrokkenen. Als zij na enkele maanden testen de oude locatie als de betere ervaren, dan willen we daar ook echt naar luisteren”, zegt schepen Marleen De Kegel.

Vanaf vandaag is de markt terug op zijn trouwe locatie. “Sommige zaken moet je uittesten om echt te weten wat de effecten en ervaringen zijn. Marktkramers gaven aan dat het onder de kerktoren gezelliger was en de zichtbaarheid voor passanten groter, hetgeen voor hen dus de doorslag gaf”, besluit burgemeester Jan Desmeth.