lindegroen.jpg

Vrijwilligers steken handen uit de mouwen voor zaal Lindegroen

don 5 feb 2015

De Vrienden Van Het Lindegroen willen hun geliefde zaal Lindegroen dit najaar weer openen. Ze steken daarvoor zelf de handen uit de mouwen. Maar ze zijn ook op zoek naar meters en peters: sympathisanten die een financieel steentje willen bijdragen. 

 

De pittoreske zaal Lindegroen in Buizingen is al 100 jaar de thuisbasis van de lokale verenigingen en de Sint-Vincentiusparochie. In 2013 ging de zaal dicht en leek het zaaltje gedoemd om te verdwijnen. Maar daar hebben de Buizenaars zelf een stokje voor gestoken. Vorig jaar startten verschillende verenigingen de vzw De Vrienden van het Lindegroen, die de zaal opnieuw ter beschikking wou stellen voor het verenigingsleven.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"25645","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"342","width":"610"}}]]

Een 100-tal vrijwilligers zijn al gestart met de nodige renovatiewerkzaamheden, maar die kosten veel geld. 75.000 euro om precies te zijn. De vzw is dus op zoek naar gulle sponsors en lanceert daarom de crowdfundingcampagne 'Word peter of meter van het Lindegroen!'. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"25646","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"343","width":"610"}}]]