justitie_12_1.png

Vrouw (28) uit Liedekerke blijft in de cel voor moord op pasgeboren baby

din 1 sep 2020

De Brusselse raadkamer heeft de aanhouding bevestigd van de 28-jarige vrouw uit Liedekerke die verdacht wordt van kindermoord op haar pasgeboren baby vorige week. Ze blijft nog minstens een maand in de  cel.

De vrouw meldde zich vorige week in het ziekenhuis met verwondingen van gynaecologische aard. “Aangezien haar verklaringen bij de arts en de vaststellingen verontrustend waren, werd de lokale politie gecontacteerd”, meldde het parket van Halle-Vilvoorde vorige week. "De vrouw werd verhoord. Bij de huiszoeking in de woning waar de vrouw verbleef, werden menselijke resten van een pasgeboren baby aangetroffen.”

Volgens het parket van Halle-Vilvoorde woonde de vrouw samen met andere familieleden, maar waren die niet op de hoogte van de feiten. De verdachte werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst op verdenking van kindermoord. Ze verscheen vanmorgen voor de raadkamer, die haar aanhouding bevestigde. Daardoor blijft de vrouw nog minstens een maand in de cel. Noch het parket van Halle-Vilvoorde, noch haar advocaten geven voorlopig commentaar over het dossier.