Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

VZW Cargovil wil nieuwe jobs creëren

VZW Cargovil wil nieuwe jobs creëren

De provincie Vlaams-Brabant geeft een subsidie van 25.000 euro aan de vzw Cargovil. Die wil met dat geld de doorstroming bevorderen van werknemers uit de sociale naar de reguliere economie. Ze doet dit via de creatie van jobs die de kwaliteit van het bedrijventerrein in Vilvoorde, Zemst en Grimbergen verhogen en via logistieke jobs. 

Cargovil vzw verenigt bedrijven, de gemeentebesturen van Zemst, Vilvoorde en Grimbergen en POM Vlaams-Brabant. De vzw onderneemt acties om het bedrijventerrein en de omgeving te beheren en te verduurzamen.

Met de 25.000 euro van de provincie gaat vzw Cargovil het komende jaar de doorstroming bevorderen van werknemers uit de sociale economie naar de reguliere economie. Ze investeert in jobs die de kwaliteit van het bedrijventerrein verhogen, onder meer in onderhoud en groenbeheer, maar ook in logistieke jobs, een sector waarin veel bedrijven op Cargovil actief zijn.

Volgens bevoegd schepen voor economie Ann Schevenels komen met dit project sociale economie, duurzame ontwikkeling en duurzaam beheer van de bedrijvenzone Cargovil samen.