wateroverlast3.png

Wateroverlast in Lembeek binnenkort verleden tijd?

vrij 26 feb 2016

Halle start dit najaar met rioleringswerken in deelgemeente Lembeek. Die zijn nodig om einde te maken aan de wateroverlast waarmee de deelgemeente regelmatig te kampen heeft. 

Voornamelijk de woningen in de Arthur Puesstraat en de Bergensesteenweg lopen bij hevige regenval regelmatig onder water. Daarom werden er 30 jaar geleden al plannen gemaakt om de wateroverlast een halt toe te roepen. Maar die werden nooit uitgevoerd omdat er geen akkoord kon bereikt worden met de inwoners over de nodige onteigeningen.

Toch zullen de rioleringswerken en de bouw van een nieuw bufferbekken na het bouwverlof opgestart worden ondanks het feit dat nog niet alle onteigeningen zijn afgerond.

Concreet wordt in de Steengroefstraat en de Kruiskensheide een gescheiden riolering aangelegd. In de buurt van de Vredelaan wordt een bufferbekken aangelegd. En de riolering van het Kriekenveld en de Vredeswijk wordt afgekoppeld van de Arthur Puesstraat waardoor de riolering daar maar de helft van het water meer hoeft te verwerken. Kostprijs: zo’n 7 miljoen euro.

Dinsdag 1 maart geeft de stad en het studiebureau om 20u in de raadzaal van het stadhuis tekst en uitleg aan de inwoners.