anderstaligen.jpg

Week van de anderstalige klant in Zaventem

din 15 maa 2016

In Zaventem kunnen cursisten Nederlands n.a.v. van de ‘Week van de Anderstalige Klant’ uitgebreid hun prille talenkennis oefenen in de praktijk. De handelaars proberen hen daarbij zoveel mogelijk te helpen. 

 “Met de ‘Week van de Anderstalige Klant trekken we met een aantal klassen anderstaligen naar de handelaars. Veel cursisten hebben drempelvrees om Nederlands te praten. Maar door veel te oefenen verlossen we hen van die angst”, verduidelijkt Karen Bruyneel, zij is leerkracht Nederlands bij het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) Crescendo in Zaventem.

De ‘Week van de Anderstalige Klant’ is oorspronkelijk een initiatief van vzw De Rand en Unizo. Enkele gemeenten in onze regio gaan ermee door omdat het de integratie van de vele anderstaligen bevordert.

De gemeente Zaventem roept de handelaars ook op om tijd te nemen voor anderstalige klanten en niet te snel over te schakelen naar een andere taal. “Uiteraard willen handelaars hun koopwaren verkopen. En soms denken ze dat het in het belang is van de klant om in het Frans of Engels te praten. Maar dat is niet altijd zo”, benadrukt integratie Marina Urbina.