Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Week van de Mobiliteit trapt in Dilbeek af met Strapdag

Week van de Mobiliteit trapt in Dilbeek af met Strapdag

Vandaag start de Week van de Mobiliteit met Strapdag. Dat is een dag waarop alle kinderen en hun ouders aangemoedigd worden om met de fiets of te voet naar school te komen. Kleuterschool Trip Trap en basisschool Klimop uit Schepdaal  bij Dilbeek gaven heel Vlaanderen alvast het goede voorbeeld. Ze stapten, fietsten, maar zongen en dansten ook. En dat samen met een Vlaams minister!

De Strapdag viert vandaag zijn tiende verjaardag. Met het initiatief wil Octopusplan, een organisatie die ijvert voor veiliger en duurzamer woon-schoolverkeer, ouders en hun kinderen aanmoedigen om koning auto op stal te laten en om te voet naar school te STAPPEN of met de fiets naar school te TRAPPEN. Strappen dus. En dat kan een stuk veiliger i.v.m. 25 jaar geleden. “In 1990 hadden we in de leeftijdscategorie tussen 6 en 15 jaar 1.800 verkeersslachtoffers per jaar in Vlaanderen. In 2000 vielen er 1.500 slachtoffers en vandaag zijn er dat 750”, verduidelijkt Ben Weyts (N-VA), minister van Mobiliteit die in Dilbeek vanmorgen het officiële startschot gaf.  

Meer dan 1000 scholen doen mee aan de Strapdag, dat zijn meer dan 250.000 leerlingen. De Week van de Mobiliteit duurt nog tot volgende week donderdag. Je kan aan tal van activiteiten deelnemen, surf naar weekvandemobiliteit.be voor een overzicht.