rotonde_kampenhout.jpg

Werken aan rotondes Kampenhout-Sas klaar

din 29 jun 2021

Na een jaar zijn de werken aan de rotondes van Kampenhout-Sas klaar. Vandaag worden beide rotondes opnieuw opengesteld voor het verkeer. De fietsers moeten nog iets langer geduld hebben. Voor alle fietspaden opnieuw open kunnen, moet eerst een stuk fietspad naast de noordelijke rotonde opnieuw worden opgebouwd.

In augustus 2020 gingen de werken aan de rotondes van start. Door die één voor één aan te pakken, bleef de hinder voor het autoverkeer het afgelopen jaar relatief beperkt. De heraanleg moet het verkeer op de rotondes vlotter laten doorstromen. Zo kwamen er onder meer voorsorteerstroken als je de rotondes oprijdt. Op die manier wordt linkerrijstrook meer gebruikt, vergroot de capaciteit van de rotonde en stroomt het verkeer sneller door. Volgende week wordt er nog drie dagen ’s nachts gewerkt om een nieuwe asfaltlaag aan te leggen, maar de gemeente Kampenhout denkt dat die werken weinig verkeershinder met zich zullen meebrengen.

“De fietsers moeten nog iets langer geduld hebben, want een stuk fietspad naast één van de rotondes moet opnieuw worden opgebouwd. Tijdens de werken lag er een tijdelijke weg voor autoverkeer van Haacht naar Mechelen. Vanaf midden juli kunnen ook de fietsers weer zoals vroeger rijden en gaan alle fietstunnels opnieuw open”, aldus de gemeente Kampenhout.

Foto: gemeente Kampenhout