Werken Assesteenweg in Ternat in laatste rechte lijn

woe 11 jan 2023

In Ternat is de laatste fase van de werken op de Assesteenweg van start gegaan. Sinds de zomer wordt er op de drukke straat nieuwe en veilige fietspaden aangelegd. Ook de komende weken zal het verkeer plaatselijk moeten omrijden.

 

De werken op de Assesteenweg in Ternat zijn al zo’n jaar bezig. Begin 2022 werden de nutsleidingen vernieuwd, in de zomer volgden de werken aan de rijweg, de fietspaden en de bushaltes zelf. “Door problemen met rioleringsbuizen die moesten vervangen worden, liep een deel van de werken van flink wat vertraging op”, zegt Carla Cox van het Agentschap Wegen en Verkeer. “Maandag is de laatste fase van start gegaan. “Er wordt gewerkt aan de nieuwe verkeerslichtenregeling en betere aansluiting van de fietspaden op het kruispunt van de Assesteenweg met de Terlindenstraat en Kerkstraat. Ook hier zullen de rioleringsbuizen tegelijk gecontroleerd en eventueel vernieuwd worden.”

Beide zijstraten en een deel van de Assesteenweg worden bij de start van de werken voor een drietal weken afgesloten. Voor alle weggebruikers gelden er dan omleidingen. “Zowel het verkeer richting Edingen als en het verkeer richting Asse zal plaatselijk omgeleid worden. Om veiligheidsreden vragen we ook fietsers en voetgangers om de lokale omleiding te volgen via de voetweg die start naast de winkel Kilt”, aldus Cox.