Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Werken Woluwedal hervatten allicht begin volgende week

Werken Woluwedal hervatten allicht begin volgende week

Op de werf in het Woluwedal in Zaventem en Kraainem ligt het werk sinds enkele dagen stil. Complicaties bij de aanleg van een koker onder de Leuvensesteenweg veroorzaken vermoedelijk een week extra vertraging.

Ongeruste buurtbewoners contacteerden vanmiddag de RINGtv-redactie met de vraag om opheldering, nu sinds maandag geen activiteit meer zichtbaar is op de werf. De werken hebben immers al flink wat vertraging op schema en omwonenden en handelaars zijn stilaan de wanhoop nabij.

Anton De Coster van het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant bevestigt aan onze redactie dat de hoofdaannemer sinds begin deze week effectief niet meer aan het werk is. “Er zijn complicaties opgetreden bij de aanleg van een koker onder de Leuvensesteenweg: er is een probleem met de fundering van die koker. Dat dient eerst uitgeklaard te worden voor de werken kunnen hervatten. Geschat wordt dat dit begin volgende week zal zijn.”

De Coster benadrukt nog dat een andere aannemer inmiddels wel werk maakt van het plaatsen van de verlichting op de rijweg richting Vilvoorde.

De voltooiing van de werken aan het Woluwedal was oorspronkelijk gepland voor april van dit jaar. De einddatum is inmiddels uitgesteld tot juli 2018.