Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Werkgevers en werknemers luchthaven Zaventem bezoeken politici

Werkgevers en werknemers luchthaven Zaventem bezoeken politici

In Brussel brachten werkgevers, vakorganisaties, en werknemers die actief zijn op de luchthaven van Zaventem, banmorgen een bezoek aan het kabinet van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA). Ze overhandigden hem de petitie van de actie #keepourairportjobs. 

Op 22 februari eindigt het belangenconflict van de Vlaamse overheid en zal het Brussels Gewest niet langer een overschrijding van de geluidsnormen tolereren. Verschillende maatschappijen hebben intussen al aangekondigd dat ze daarom Zaventem zullen verlaten. Want het aantal boetes voor luchtvaartmaatschappijen zou door de strengere normen vervijfvoudigen.

Het luchthavenpersoneel, de vakbonden maar ook de werkgevers en vakorganisaties zoals VOKA voeren daarom vanmorgen samen actie voor het kabinet van Vlaams minister-president Geert Bourgeois.Ze overhandigden er de petitie en de duizenden postkaarten die ze verzamelden via de actie "keepourairportjobs. (Bekijk ook de reportage: 'Bonden en werkgevers voeren samen actie voor jobbehoud')

“We hebben actie gevoerd via sociale media, maar ook op de luchthaven zelf”, zegt Geert Keirens, coördinator voor #keepourairportjobs. “We maakten een filmpje om aan te tonen dat de 20.000 medewerkers op de luchthaven echt uit alle hoeken van het land komen en verdeelden 15.000 buttons, 2.000 affiches en 3.000 stickers aan het luchthavenpersoneel en sympathisanten om meer zichtbaarheid te creëren voor onze actie. Vandaag volgde een voorlopig hoogtepunt met de afgifte van de petities. Maar afhankelijk van de ontwikkelingen in het dossier, zullen we er voor zorgen dat onze stem blijft weerklinken”, verwijst Geert Keirens naar het nieuwe belangenconflict van de Vlaamse regering en het besluit van de Europese Commissie waarover federaal minister Kris Peeters communiceerde. Ook was er een kort overleg met Brussels minister-president Rudy Vervoort (PS) en premier Charles Michel (MR).