bpost_halle_staking2.jpg

Werknemers Bpost Halle keuren voorstel directie goed

din 4 nov 2014

De werknemers van het verdeelcentrum van Bpost in Halle hebben het voorstel van de directie vanmorgen goedgekeurd.  Dat voorziet in 10 extra personeelsleden.  Rond 7u30 is het personeel opnieuw aan de slag gegaan.  

Gisteren legden de werknemers van het verdeelcentrum van Bpost in Halle spontaan het werk neer om hun ongenoegen duidelijk te maken over het nieuwe verdeelsysteem dat een jaar geleden werd ingevoerd.  Daarbij werden ook de postdiensten uit Gooik en Lennik in Halle gecentraliseerd.  Maar volgens de bonden heeft die nieuwe werkmethode nooit echt goed gefunctioneerd.  Voorts protesteren de bonden tegen het aanslepende personeelstekort.

Bpost erkent het probleem en belooft nu 10 extra personeelsleden. Tijdens een personeelsvergadering vanmorgen werd het voorstel van de directie goedgekeurd. Rond 7u30 zijn de werknemers opnieuw aan de slag gegaan.  

Inwoners uit Halle, Gooik en Lennik mogen dus opnieuw post in de bus verwachten.  Maar het zal wellicht nog enkele dagen duren voor alle achterstand is weggewerkt.