chatbox.jpg

Werkstraffen voor Vilvoordse jongeren die man overvielen na TMF-chatsessie.

din 16 jun 2015

De jongeren uit Vilvoorde die via de chatbox van TMF een man in de val lokten en hem vervolgens overvielen aan het station, zijn door de correctionele rechtbank veroordeeld tot werkstraffen van 120 tot 200 uren. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Eén van de beschuldigden is een 18-jarig meisje dat eerder al via de TMF-chatbox met oudere mannen had afgesproken om haar diensten aan te bieden. Met haar vrienden vatte ze vorig jaar  het plan op om een oudere man te verleiden via de chatbox om hem nadien te beroven.

Met één van haar chatcontacten sprak ze af aan het station van Vilvoorde. Daar verscheen niet het meisje maar wel haar vrienden die de man bedreigden en geld eisten. Uiteindelijk maakten ze slechts 25 euro en een gsm buit. Maar het slachtoffer liet het hier niet bij en stapte naar de politie die de jonge daders kon inrekenen.

Het parket tilde zwaar aan de feiten en eiste celstraffen tot 15 maanden. Maar de rechter hield het bij werkstraffen omdat de daders nog zeer jong zijn en een blanco strafblad hebben. Het meisje kreeg een werkstraf van 200 uren, de medeplichtigen een werkstraf van 120 uren.