broeklin_machelen.jpg

Werkzaamheden Broeklin tot nader orde uitgesteld

vrij 24 sep 2021

De werken voor de bouw van Broeklin in Machelen worden uitgesteld. Dat schrijft BRUZZ en bevestigt woordvoerster Lies De Smedt. De projectontwikkelaar wil eerst weten wat de Raad voor Vergunningsbetwistingen doet met het beroep dat de stad Vilvoorde daar tegen het project aantekende.

Broeklin kreeg in maart een omgevingsvergunning van de Vlaamse overheid, maar daar was de stad Vilvoorde het niet mee eens. Volgens Vilvoorde zal ook de herwerkte versie van het project, onder meer met minder parkeerplaatsen, te veel verkeersoverlast met zich meebrengen en de luchtkwaliteit van omwonenden bedreigen. Vilvoorde trok dan ook naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen met twee verzoeken: een vernietiging van het project ten gronde en de schorsing van de omgevingsvergunning.

Begin deze maand kwam de zaak voor de schorsing van de vergunning voor, maar een uitspraak is er nog niet. Projectontwikkelaar Uplace wil de werkzaamheden nu sowieso uitstellen, zonder precieze timing. Eerst moet het dossier ten gronde worden behandeld en dat zou een jaar kunnen duren, klinkt het bij woordvoerster De Smedt.

Intussen had de projectontwikkelaar wel contact met partners die geïnteresseerd zijn in een plek op de site. Dat wijst volgens De Smedt op de enorme vraag die er is om op een strategische locatie activiteiten rond duurzaamheid en circulariteit te organiseren.