yamilette.jpg

Wie heeft Yamilette gezien?

don 21 maa 2019

Ondertussen is ze al 48 uur verdwenen: Yamilette Vanhassel uit Sint-Pieters-Leeuw. Het meisje is twaalf en liep woensdagavond weg van huis. Pleegouders Katleen en Marc maken zich grote zorgen, omdat het meisje met ernstige psychologische problemen kampt.

Het opsporingsbericht dat Katleen, de mama van Yamilette, op Facebook postte, is ondertussen al meer dan vijfduizend keer gedeeld. Toch is het meisje nog niet terecht.  rond zes uur liep ze thuis weg. Het gezin woont in de Dennenlaan in Sint-Pieters-Leeuw dichtbij de Bergense Steenweg en een supermarkt.

Het is de vierde keer dat Yamilette wegloopt, maar de vorige keren was ze snel terecht. Op het moment van de verdwijning droeg ze een zwarte, leren jas, een zwarte legging met een rood-witte streep en een donker groene trui. Yamilette is twaalf jaar, maar ziet er ouder uit.

Katleen en Marc trokken vier jaar geleden naar Chili om Yamilette te adopteren. Al snel bleek dat het meisje zware psychologische  problemen heeft. In België is ze al vier jaar in therapie, maar de problemen zijn bijzonder complex. “In Gasthuisberg Leuven stelde men diagnose ‘complex trauma en hechtingsstoornis,” aldus haar ouders.

Yamilette moet eigenlijk zo snel mogelijk worden opgenomen in een psychiatrische instelling. Dat gaf het meisje zelf herhaaldelijk aan, aldus haar ouders. Volgens de laatste berichten zou het meisje het laatst gezien zijn in Brussel met een jongen die Vincent heet. Hij zou weggelopen zijn uit het internaat van Levenslust in Lennik. Vincent is ondertussen terecht, Yamilette niet. Mocht je haar gezien hebben, aarzel niet om te reageren.

:: Wie informatie heeft, kan contact opnemen met het nummer 101 of met de politiezone Zennevallei.