img_4673.jpg

Wie wint de finale van de ‘Beste Junior Kok 2015’?

vrij 3 apr 2015

In de hotelschool in Wemmel werd donderdagavond de winnaar bekendgemaakt van onze VIVA!-reeks ‘De Beste Junior Kok’.

De voorbije weken streden 12 duo’s voor de felbegeerde titel ‘Beste Junior Kok 2015’. In tegenstelling tot de vorige jaren moesten de kandidaten de klus niet alleen klaren maar mochten ze ook de hulp inroepen van een familielid. De jongste deelnemer was 9 jaar, de oudste 75 jaar.

Willronel Santos en zijn tante Rose (Dilbeek), Lina Lapage en haar papa Luk (Itterbeek) en Hanne De Clerck en haar papa Michel (Affligem) slaagden er uiteindelijk in om een ticket in de wacht te slepen voor de finale.

Daarin kregen ze vorige zaterdag twee uur de tijd om drie hapjes naar keuze te maken. Als hoofdgerecht stond er duif op het menu. Nadien was er nog één uur kooktijd voor het dessert: een bavarois. (Bekijk hier hun creaties in de uitzending van vorige zaterdag 28/03/2015)

Hun gerechten werden gewikt, gewogen en geproefd door juryleden Jeroen Depauw (Delhaize), Leen Demaré (Joe FM), Noël Neckebroeck (kasteel Diependael, Elewijt) en Glenn Verhasselt, de winnaar van de eerste ‘Beste Junior Kok’ op RINGtv.

Gisteravond werd in de hotelschool in Wemmel de laureaat bekend gemaakt. Voor de finale waren trouwens zo’n 200 supporters komen opdagen. Zij mochten niet alleen genieten van de muziek van Zakdoek maar ook van de drankjes en hapjes van de hotelschool in Wemmel.  

Wie uiteindelijk de felbegeerde trofee mee naar huis heeft genomen zie je zaterdag vanaf 12u in de laatste aflevering van de ‘Beste Junior Kok’ op RINGtv. (foto's: 5th Art Photography)

Meer foto's ontdek je morgen op onze facebookpagina!