Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wielrenner Jetze Van Campenhout: 16 en bijzonder gedreven

Wielrenner Jetze Van Campenhout: 16 en bijzonder gedreven

Zondag neemt Jetze Van Campenhout uit Kapelle-op-den-Bos deel aan het Belgisch kampioenschap Veldrijden bij de tweedejaarsnieuwelingen. Jetze bijt deze winter zijn tanden stuk op Thibau Nys, zoon van Sven Nys, maar toch heeft de youngster ambitie voor zondag én meteen ook voor de komende jaren.

Amper zestien werd hij deze week, maar aan ambitie geen gebrek bij Jetze Van Campenhout: “de meesten zeggen dat het mijn droom is om wereldkampioen te worden, maar eigenlijk is mijn droom om de beste crosser aller tijden de worden”, luidt het rustig, maar vastberaden.

Deze winter won Jetze al vijf wedstrijden, waaronder een A-cross. Ook stond hij al meerdere keren op het podium.

Technisch staat de jongeman sterk en dat is te danken aan zijn jonge jeugdjaren. Vanaf zijn drie jaar legde hij met zijn broer in de tuin een parcours aan met hindernissen. “Door daar vroeger veel te rijden, ben ik technisch sterk geworden. Op kracht moet ik wel werken, maar elk jaar ga ik vooruit,” zegt Jetze.

Aan een pronostiek voor zondag, tijdens het Belgisch Kampioenschap Veldrijden, durft Jetze zich ook te wagen: “ik hoop top 5 te rijden, dat zou heel mooi zijn.”